Colombia

I Colombia støtter Star of Hope to virksomheter: Et rehabiliteringssenter for barn og voksne med funksjonsnedsettelser og en matservering for barn fra fattige familier. Den langvarige borgerkrigen som foregår mellom geriljagrupper, regjeringssoldater og paramilitære grupper skaper en uendelig nød blant sivilbefolkningen i Colombia. Det er ofte unge mennesker som rammes verst av krigen. 750 000 barn og unge under 25 år har fått funksjonsnedsettende skader som følge av volden i landet.

 

Rehabiliteringssenteret

Rehabiliteringssenteret ligger i Bogotá og drives av organisasjonen CIREC. CIREC har blitt en av landets fremste produsenter av proteser og rehabilitering. De arbeider også med holdninger for å endre befolkningens innstilling til personer med funksjonsnedsettelser. Visjonen er: En tigger mindre er en arbeider mer.colombia-kart På CIREC får rundt 150 personer hver dag hjelp med nye proteser, sykegymnastikk og psykologiske samtaler. Siden starten har nesten 20 000 mennesker funnet tilbake til et fullverdig liv. Deres vei tilbake har ikke bare forandret livet for dem selv, men hele familier er blitt rehabilitert og fått selvfølelse og tro på livet igjen.

Matservering

Matserveringen ligger i Vila Gloria, et lite samfunn som har vokst frem på en strand utenfor byen Cartagena i det nordlige Colombia. Også her arbeider Star of Hope for mennesker som på forskjellige måter er blitt ofre for borgerkrigen som har pågått i landet i mange år. Innsatsen består først og fremst i å dele ut mat og fungere som et sosialt senter i det fattige området.

colombia-jente-med-protese

Hver dag får cirka 250 mennesker, de fleste barn, et næringsriktig måltid på senteret. De får også snakke med mennesker som bryr seg og gir dem oppmuntring og støtte slik at de kan bearbeide det de har vært med på og få kraft til å gå videre. Målet med matserveringen er blant annet å minske antall underernærte barn i det fattige området Vila Gloria og gi dem støtte og håp for fremtiden i en vanskelig hverdag.